Maak de perfecte borrelplank met Saus Met Pit

Hoe maak ik de perfecte borrelplank?

Het weekend beginnen, een verjaardag vieren of een gezellige borrelmiddag, er is altijd wel plek voor een goede borrelplank met allerlei hapjes gecombineerd met het perfecte sausje.

Na het kiezen van een mooie plank is het tijd om te bepalen welke hapjes er geserveerd gaan worden. Mijn favoriete borrelplank bestaat uit een combinatie van vlees en vega(n), zowel koud als warm. Hieronder heb ik de gerechtjes die ik op de borrelplank serveer beschreven.

Koude hapjes 

Het eenvoudigste hapje op de borrelplank maar wel erg lekker is het stokbrood. Met de keuze uit zowel hartige als zoete dipjes maak je het toch een erg afwisselend hapje.

Knapperige tortilla chips zijn een gouden combinatie met een lekkere dip of gesmolten kaas. Mocht je wat meer tijd hebben bij het bereiden van de borrelplank dan kun je ze ook heel eenvoudig zelf maken. Ze zijn dan ook nog eens een stuk gezonder omdat ze in de oven gaan in plaats van de frituur.

De variatiemogelijkheden zijn oneindig. Of je nou kiest voor een Witschimmelkaas als brie of een harde Goudse kaas, het kan allemaal op de borrelplank. 

Dit hapje zal je vast vaak op verjaardagen hebben gegeten. De augurken van SausMetPit zullen dit hapje net even de extra smaak geven. De contacterende smaken van zuur, pittig en zout gaan super goed samen.

Voorbeelden van snoepgroentes voor op de borrelplank zijn: Tomaatjes, komkommer, wortel, bleekselderij, radijsjes en paprika’s

Warme hapjes

  • Punt Diepvriespizza

Een kant-en-klaar pizza in punten snijden doet het erg goed op een borrelplank. Om het toch nog een beetje uniek te maken kun je de punten besprenkelen met wat hete honing. Deze trend uit Amerika wordt steeds populairder in Nederland. Het is zeker het proberen waard.

Kant en klare gehaktballetjes zijn in diverse supermarkten verkrijgbaar. Zowel op de versafdeling als houdbaar in blik of vacuüm. Ik combineer ze altijd met de Piri Piri saus.

Deze loempia’s haal ik altijd uit de diepvries en zijn binnen 10 minuten in de oven klaar. Hierbij zet ik altijd een schaaltje hete harry voor sommige gasten als uitdaging maar ook vele kunnen er echt van genieten.

Hopelijk kun je met deze 8 gerechtjes jouw perfecte borrelplank maken. Vergeet niet om alles een leuk plekje te geven op de plank met leuke schaaltjes. Geniet ervan!

kaasplankje met hot sauce van Saus Met Pit

Terug naar blog