Recept: Piri Piri Kip - Saus Met Pit

Piri Piri Kipvleugels

Met dit recept maak je je eigen Piri Piri kipvleugels. Heerlijk sappig met een kick van piri piri pepers.
Totale kook tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 12-16 kipvleugels
  • Saus Met Pit - Piri Piri saus OF
    • 0,5 el gedroogde oregano
    • 0,5 el paprikapoeder
    • 0,5 el gerookte paprikapoeder
    • 4 rode pepers
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 ui
    • 2 eetlepels rodewijnazijn
    • Olijfolie
    • zout en peper

Recept

1. Snipper de ui en knoflook.
2. Als je zelf de saus maakt, volg stap 3, 4, 5 en 6. Als je onze Piri Piri saus gebruikt, ga naar stap 8.
3. Doe olijfolie in een pan en verwarm de pan.
4. Fruit de ui en knoflook.
5. Voeg de kruiden (oregano, paprikapoeder) toe net als de rode peper en rodewijnazijn.
6. Mix dit geheel tot een pasta.
7. Smeer de kipvleugels in met de Piri Piri saus.
8. Dep de kipvleugels droog en smeer ze met de piri piri saus in.
9. Laat het in ieder geval 30 minuten marineren. Voor maximum resultaat laat overnacht marineren.
10. Verwarm de oven voor op 220°C
11. Verspreid de kipvleugels op een bakpapiertje en leg ze in de oven.
12. Besmeer de kip met piri piri saus na 20-30 minuten en laat ze nogmaals 15 minuten in de oven bruinen.
13. Serveer de piri piri kip vleugels, geniet ervan!
Terug naar blog