Wat is de Carolina Reaper peper?

Carolina Reaper

Eind 2013 is de Carolina Reaper uitgeroepen tot heetste peper ter wereld. Hoe scherp is deze peper eigenlijk, waarin kun je deze peper verwerken en in welke vormen is deze peper te koop? Antwoord op deze vragen vind je in onderstaand artikel.

Hoe scherp is de Carolina reaper

De Carolina Reaper heeft met haar gerimpelde en ingedeukte uiterlijk niet de mooiste uitstraling maar dit maakt ze goed met de pit die ze in zich heeft. Met de schaal van Scoville wordt de scherpte van pepers uitgedrukt. Een Cayenne peper haalt bijvoorbeeld maar 50.000 scoville, een Habanero al 350.000 maar de Carolina Reaper wel 1.650.000. in 2013 werd deze peper door het Guinness World Records uitgeroepen tot de heetste peper. De Reaper is geteeld door de Amerikaanse kweker Ed Currie. Daarna verklaarde Ed dat hij een Pepper X heeft ontwikkeld die nog eens twee keer zo heet is als de Carolina Reaper. Officiele instanties hebben dit nog niet bevestigd waardoor de Caroina Reaper officieel de heetste peper blijft,

Hoe te verwerken

Werk altijd met handschoenen aan bij het verwerken van deze hete peper. Na het wassen van de peper kan je er van alles mee doen: Koken, bakken, grillen, wokken, barbecuen enz. Maak eerst de keuze van hoe pittig eten je houd. De zaadjes en zaadlijsten zijn namelijk het scherpst. Je kunt dus de keuze maken om deze eerst te verwijderen als je de peper iets minder pittig wilt maken. Je kunt de Carolina Reaper bijvoorbeeld mengen door de sambal of chilisaus. Ook is deze ideaal in curries of aziatische gerechten.

In welke vorm te koop

De Carolina Reaper is bij saus met pit in het geheel te koop of verwerkt in producten. Je vind ze als geheel gedroogd, in vlokken of poedervorm. Ook is de Carolina Reaper verwerkt in de Carolina reaper hot sauce en de hot chip challenge.

Terug naar blog