Recept: Hete Harry Burger van Saus Met Pit

Hete Harry Burger maken met Carolina Reaper Hot Sauce

Met dit recept zul je de scherpe Hete Harry burger maken. Deze burger heet zo omdat het de scherpe Carolina Reaper Hot sauce bevat, wat ook wel Hete Harry genoemd wordt bij Saus Met Pit. Uiteraard kun je dit recept volledig je eigen maken door je eigen ingredienten toe te voegen. Dit recept bevat ingrediënten voor om Hete Harry burgers te maken voor 4 personen.

Benodigdheden voor de Hete Harry burger

1 3/4 pond gehakt
Olijfolie
1 grote rode ui
1 scheut witte wijnazijn
2 grote augurken
4 met sesam bestrooide brioche hamburgerbroodjes
4-8 plakjes gerookt spek
4 theelepels gele mosterd
4 dunne plakjes kaas
4 theelepels tomatenketchup

Benodigdheden voor Hete Harry hamburger saus

1/4 van een ijsbergsla
2 flinke eetlepels mayo
1 flinke eetlepel tomatenketchup
1 theelepel Hete Harry Hot Saus
1 theelepel worcestershiresaus

Photo by David Loftus

 

Stap 1

Voor de beste hamburger gaat u naar uw slager en vraagt hem of hij 3/4 pond chucksteak voor u kan vermalen. Dit vlees heeft een goede balans tussen vet en smaakvol vlees. Verdeel het in 4 stukken en rol elk stuk met natte handen tot een balletje, druk het vervolgens tot platte pasteitjes van ongeveer 5 centimeter breed en ongeveer 3/4 centimeter breder dan uw broodjes. Leg ze op een ingeoliede plaat en laat ze afkoelen in de koelkast. Snijd vervolgens de rode ui in fijne plakjes en doe ze in een kom met de azijn en een snufje zeezout. Snijd de augurken in plakjes en halveer de broodjes. Snijd de sla fijn en meng met de rest van de burgersausingrediënten in een kom, breng op smaak.


Stap 2

Ik bak graag maar 2 hamburgers tegelijk om de perfectie te bereiken, dus zet twee pannen klaar: een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur voor de hamburgers en een andere op middelhoog vuur voor het spek. Bestrijk de burgers met olie en breng ze op smaak met zout en peper. Leg 2 hamburgers in de eerste pan en druk ze aan met een spatel, doe dan de helft van het spek in de andere pan. Draai de burgers na 1 minuut om en bestrijk elke gare kant met een 1/2 theelepel mosterd en een scheutje Hete Harry Saus. Draai ze na nog een minuut om op de mosterdkant en bestrijk ze nogmaals met een halve theelepel mosterd en een tweede scheut tabasco aan de andere kant. Bak nog 1 minuut en leg dan wat knapperig spek op elke burger met een plakje kaas. Doe een klein scheutje water in de pan en plaats een hittebestendige kom boven de burgers om de kaas te laten smelten - 30 seconden zijn voldoende. Rooster tegelijkertijd 2 gesplitste broodjes in het spekvet in de andere pan tot ze licht goudbruin zijn. Herhaal dit met de overige 2 burgers.


Stap 3

Om elke burger op te bouwen, doet u een kwart van de hamburgersaus op de broodjesbodem en legt u er een cheesy baconburger, een kwart van de uien en augurken op. Wrijf de bovenkant van het broodje in met een theelepel ketchup en druk het voorzichtig op elkaar. Als de burger rust, trekt het vocht in het broodje, dus serveer hem meteen!

Terug naar blog