Recept: Chili con carne met Carolina Reaper
Een autentieke Mexicaanse chili con carne Maar dan met Carolina Reaper hot Sauce. Geniet ervan!
Ingrediënten:
- 200 gram spekreepjes
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 blik tomatenblokjes
- Mangosap of ananassap
- 2 blikken kidneybonen van 310 gram
- 1 pak grote tortillas
- IJsbergsla
- 1 bosje verse koriander
- 1 jalapeño peper optioneel
- Halfvolle yoghurt
Bereiding:
- Verhit een stoofpan en bak er 200 gram spekreepjes in uit. Voeg 500 gram rundergehakt toe en bak dit bruin.
- Snipper intussen een ui en snij een rode paprika in stukjes. Voeg de gesneden groenten toe aan het gehakt en roer door elkaar.
- Voeg 1 blik tomatenblokjes en 20ml Carolina Reaper hot sauce toe, schenk er een flinke scheut mangosap (of ananassap) bij en voeg 2 blikken kidneybonen van 310 gram toe. Roer door elkaar.
- Breng de pan aan de kook en laat de chili op een lage hittebron een half uurtje sudderen.
- Verwarm 4 grote tortillas. Leg op elke tortilla een handje ijsbergsla. Schep er 2 opscheplepels van de chili op. Hak een bosje verse koriander en snij een jalapeño peper (optioneel) in ringen. Leg daar wat van op de chili. Schenk er als verfrissing een scheutje halfvolle yoghurt over.
- Vouw de tortilla dicht en eet smakelijk!