Wat is PepperX?

PepperX is op dit moment de allerheetste peper die er bestaat.

Volgens de officiële meting van het Guinness World Record waren dit de heetste pepers van de afgelopen jaren.

2007-2011 Bhut Jolokia
Dit is de bekende Ghost Pepper en is gekweekt door Nick Woods. Deze peper is 4 jaar lang de heetste peper ter wereld geweest met 1 miljoen scoville en is verwerkt in onze Blueberry Hot Sauce.

2011-2013 Trinidad Moruga Scorpion
De Trinidad Scorpion heeft een scoville rating van 1,5 tot 2 miljoen scoville. Het heeft een heftige 'aardse' smaak en is 2 jaar lang de scherpste peper geweest.

2013-2019 Carolina Reaper
In 2013 werd de hete Carolina Reaper peper gekweekt door Ed Currie. Ed Currie is een bekende onder de peper kwekers aangezien hij constant nieuwe pepers ontwikkeld. De Carolina Reaper heeft 1,5 tot 2,2 miljoen Scoville Heat Units en is 6 jaar de scherpste peper ter wereld geweest. Wij maken onze Carolina Reaper Hot Sauce hiermee, omdat deze peper niet alleen erg scherp is, maar ook een fruitige smaak heeft.

2019+  Pepper X
Na 2019 kwam Ed Currie met een nieuwe peper aan. Dit was de PepperX.
Deze peper is bekend geworden door meerdere YouTube shows, zoals de bekende show Hot Ones.

PepperX is het resultaat van meerdere kruisingen tussen pepers met een extreem hoog capsaïcine gehalte. De uiteindelijke scherpte is het resultaat van 10 jaar kweken.

Volgens Ed Currie is deze peper "twee keer zo heet als de Carolina reaper", wat het de scherpste peper ter wereld zou maken met een SHU van 3,18 miljoen, maar dit is nog niet bevestigd door het Guinness World Records.

Terug naar blog