One Chip Challenge - Mijn Ervaring

Deze week ontvingen wij een persoonlijke review van iemand die onze Hot Chip Challenge heeft uitgeprobeerd. Met zijn toestemming mochten wij deze delen op onze website.

Hot Chip Challenge

De zin de aller pikantste chip ter wereld trok direct mijn aandacht. Ik besloot daarom op sausmetpit.nl een verpakking van deze Hot chip challenge te kopen. Vandaag was het dan zover om de heetste chip ter wereld de proberen, de ONE CHIP CHALLENGE. Mijn ervaring zal ik met jullie delen!

Eerste indruk

De verpakking heeft de vorm van een mini doodskist, dat voorspelt niet veel goeds! Op de verpakking lees ik dat de chip is gemaakt van de heetste peper, de Carolina Reaper. Deze peper scoort 1,5 miljoen Scoville, terwijl er in tabasco maar 5000 Scoville zit. Ik maakte de verpakking open en zie daadwerkelijk maar 1 zakje met 1 chip. Dan moet het wel betekenen dat het een echte uitdaging gaat worden.  Behalve het zakje met de chip zie ik ook nog een zwarte handschoen liggen. Voor de zekerheid trek ik deze maar aan zodat ik niet na het overleven van de challenge de restjes in mijn ogen krijg. Ook zet ik direct een pak melk en vanille ijs klaar om de ergste hitte te kunnen blussen. Ik ruik aan de chip en de geur van de peper komt mij tegemoet. Ik krijg al traanogen en besluit maar om de chip in één keer in mijn mond te doen.

Proeven

Ik begin te kauwen en een heftige smaak komt me tegemoet. Het is niet zo lekker en elke keer wanneer ik slik wordt de scherpte heftiger. Er overvalt me een gevoel van spijt. Ik snap niet welke mensen zeggen ‘was helemaal niet zo erg, ik kon er goed tegen’. Ik begin aan de melk en elk slokje helpt een beetje maar heel kort. De scherpte komt er steeds meer doorheen.

Ervaring

Ik heb het best wel onderschat. Pas na een uur begon het een beetje af te nemen. Ik heb een liter melk op en een grote hoeveelheid vanille ijs. Van mij krijgt deze Hot Chip Challenge een 9 van de 10.

 Wil jij de uitdaging ook proberen? Hier kun je de bekende Hot Chip Challenge kopen.

Terug naar blog