Hoe maak je hot sauce en welke pepers moet ik gebruiken?
Sinds de lock-down is het steeds populairder om in de keuken te staan. Vooral hot sauce is 'booming'. Steeds meer mensen zijn geïntereseerd in hoe hun favoriete saus gemaakt worden en willen het zelf wel eens proberen te maken. Natuurlijk kan dat met onze DIY Hot Sauce set, maar wij willen ook graag informatie geven waar je nou eigenlijk op moet letten als je je eigen pepers kiest.
Er zijn erg veel verschillende pepers, daarom is het belangrijk om te weten het beste bij jouw eigen hot sauce past. Of je nu online pepers koopt of als je je eigen groeit, is het fijn om te weten waar je nou eigenlijk op moet letten.
Hiervoor is het eerst belangrijk om te weten wat de schaal van Scoville is. In dit artikel lees je meer over de schaal van Scoville.
Normaal gesproken vallen pepers in één van de vijf onderstaande categorieën op basis van hun Scoville rating.
Zoet of milde chili pepers:
Vaak 0 tot 2500 SHU (Scoville Heat Units). Dit zijn pepers zoals normale paprika's, Poblano pepers of Anaheim pepers.
Medium pepers:
Dit zijn pepers van 2500 tot 15.000 SHU en zijn pepers zoals Jalapeno pepers of Ancho pepers.
Middelscherpe pepers:
Middelscherpe pepers zijn pepers tussen 15.000 en 100.000 SHU en zijn pepers zoals Tabasco pepers of Cayenne pepers.
Hete pepers zijn pepers tussen 100.000 SHU en 300.000 SHU.
Dit zijn pepers zoals Habanero pepers en Madame Jeanette pepers.
Als laatste, mijn favoriete categorie, zijn de superhots. Dit zijn pepers meer dan 300.000
De bekende Ghost pepper, Trinidad scorpion en Carolina reaper pepers vallen hieronder. De meeste sauzen die wij zelf maken, zoals onze Blueberry Hot Sauce bevat Ghost pepper.
Op basis van de pepers hierboven, kun je zelf beslissen hoe scherp je je saus wilt. Hoe scherper, hoe hoger de scoville heat units moeten zijn.
Laat ons gerust weten, wat is jouw lievelings peper?